Studier i utlandet kan være en spennende opplevelse, men dersom du bærer med deg en språkbarriere kan det være mye du går glipp av. Da kan det være lurt å ha med seg en språkapp som gjør det lettere å kommunisere, lære og ikke minst oversette språk. Smarttelefonen er noe de fleste av oss bærer med seg uansett hvor vi reiser, og da har du alt du trenger for å ta med deg en språkapp i bagasjen. 

Vi har derfor sett nærmere på 5 gode grunner til at du bør bruke en språkapp når du skal legge ut på studietur til utlandet. Så om du lurer på om dette er løsningen på din neste eksotiske destinasjon kan du bare lese videre!

5 Grunner til å bruke en språkapp på studietur

De fleste som skal legge ut på studietur tar utgangspunkt i språk når de skal vurdere destinasjoner. Spesielt her i Norge vil dette naturligvis bety at de fleste legger turen til land hvor engelsk er det primære språket, men dette kan føre til at man går glipp av mange spennende muligheter ute i verden. Her ønsker vi å trekke frem en språkapp som løsningen på mange av disse utfordringene, og for å overbevise deg har vi trukket frem noen av våre beste argumenter nedenfor. 

1. Du kan lære språk hvor som helst

Ved at du lærer språk gjennom en applikasjon på telefonen din har du mulighet til å studere uansett hvor du måtte befinne deg. Lur derfor inn 5 minutter her og der, så vil du snakke et nytt språk før du aner ordet av det. Mange applikasjoner tilbyr et bibliotek av nyttige ord som du bærer med deg i form av appen. 

2. Du slipper store kostnader

Mange som skal lære seg et nytt språk gjør dette på skolen eller ved å kjøpe private undervisningstimer. Skal du på studietur er det ikke alltid du har budsjettet til dette, og da kan en applikasjon være et godt alternativ som gir deg nyttig kunnskap. 

3. Kommuniserer med de rundt deg

De fleste språk apper fokuserer på dialog tidlig i opplæringen, noe som betyr at du kan lære å si enkle setninger før du har full kontroll på språket. For deg som bare skal være i et land for en begrenset periode kan dette gjøre det langt enklere å kommunisere med de rundt deg på en ryddig måte.

4. Lær på egne betingelser

Selv om et språk har mange aspekter, så er det ikke alle som er like viktige når du skal ut på tur. De fleste språk apper lar deg tilpasse egen læring slik at du kan få mer av det som er viktig for deg. Dette kan være lurt slik at du raskt lærer det du selv trenger fremfor å følge et fastlåst løp. 

5. Bilder og animasjoner

Språk applikasjoner er gjerne visuelle, noe som betyr at de aktivt bruker bilder, video og animasjon for bedre læring. Dette vil være noe de fleste opplever som enklere å fordøye enn eksempelvis lange tekster og bøker. Spesielt når du nylig har startet på et nytt språk vil dette komme inn som nyttig. Ikke minst kan du assosiere bilder med ord slik at du raskere får til å snakke noen setninger.